Zomerkamp.

Tijdens dit 5-daagse zomerkamp leren kinderen alles over de vier basiselementen die je nodig hebt om te leven in het bos: shelter (hutten), water, vuur en eten.

In samenwerking met Egon Bloem van Boskinderen zorgen we voor een onvergetelijk kinderkamp! Gegarandeerd een vergroting van het zelfvertrouwen en de band met de natuur.

Een gezonde afwisseling van educatie, spel, avontuur, rust en creativiteit voor kinderen van 7 t/m 14 jaar.

De kinderen gaan de eerste dag zelf in kleine groepjes een onderkomen maken van touwen en zeilen waar ze 4 nachten in zullen slapen. Daarbij is er een grote tipitent waar kinderen kunnen slapen waarmee het even niet lukt om in hun eigen hut te slapen. De kinderen moeten in ieder geval een slaapmat en een goeie slaapzak meenemen. De rest van paklijst wordt toegestuurd na de aanmelding. De meeste spullen op de paklijst zijn spullen die in ieder huishouden wel te vinden zijn.

’s Morgens gaan we steeds na het ontbijt iets maken met materialen uit de natuur zoals mensen in de prehistorie dat ook deden. De kinderen leren dan touw maken, bekers maken, kleien, gereedschappen maken, kookgerei snijden etc. ’s Middags gaan we na de lunch op excursie in de bossen de rietlanden en de weides die om het kamp heen liggen. Daar gaan we flora en fauna bekijken, eetbare planten verzamelen, diersporen bestuderen en spannende, leerzame spelen doen met onderdelen als spoorzoeken, sluipen, camouflagetechnieken, jagen en meer. De namiddag staat in het teken van het gezamenlijk bereiden van het avondeten. Kinderen leren op primitieve manieren vuur maken, water zuiveren, vis schoonmaken en eten klaarmaken op verschillende manieren zoals koken met hete stenen, vis roosteren op zelfgemaakte rekjes, koken en bakken in gietijzeren pannen met hete kolen. Wanneer er sprake is van grote droogte en gevaar van bosbrand maken we gebruik van branders en bij zware regen gaan we naar het centrale gebouw waar een grote keuken is.

In de avond worden verhalen verteld, muziek gemaakt en avondexcursies gehouden. De tweede en de laatste avond doen we een spannend bosspel.

De volgorde van de activiteiten staat niet precies vast. Afhankelijk van het weer en de dynamiek in de groep passen we de activiteiten aan.

Voor wie?

  • Het zomerkamp is alleen voor kinderen. Kinderen kunnen op ons kamp slapen in een tent, in hun eigen hut of in de gezamelijke tipi.
    Het is ook mogelijk een enkele nacht of alle nachten thuis te slapen. In dat geval spreken we breng en haal tijden met u af.
    U kunt als ouder-s de week ook zelf op de camping gaan staan. In een huisje, tent of caravan. Er zijn tal van mogelijkheden op de camping. Wanneer u kind het moeilijk vind om zonder u te gaan slapen en toch mee wil doen kan dit een oplossing zijn. Of gewoon om zelf even rust te nemen terwijl uw kinderen de hele week op avontuur zijn.

Wanneer?

  • 22 – 26 augustus 2022

Waar?

  • Slootdorp, Noord Holland

Prijs:

  • € 400,- inclusief eten en overnachting

Aanmelden?

Meld je nu aan voor het zomerkamp!

Inschrijven