Racoon Buscraft&survival

Over ons

Home Sub Header

Racoon verzorgt Bushcraft & Survival workshops en cursussen voor diegene die meer wil leren over het leven in en van de natuur. Wij bieden ook maatwerk op aanvraag voor groepen en bedrijven.

Racoon is een jong bedrijf dat continu bezig is met het ontwikkelen en verbeteren van onze diensten en producten. Houd de nieuwspagina en de agenda dus goed in de gaten!

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in de natuur tijdens een van onze programma’s. Die prachtige natuur die zo rijk is dat ze ons in alle basisbehoeften kan voorzien!

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Voel u vrij om contact met ons op te nemen.

Het team van Racoon Bushcraft & Survival

Leon Bakker

Oprichter en aanspreekpunt van RACOON.

Van jongs af aan voel ik me aangetrokken tot het leven van een jager/ verzamelaar. Als kleine jongen viste ik heel veel en dan eigenlijk alleen op vis die ik lekker vond om op te eten. Die praktische manier om in de natuur te zijn en er dan ook in m’n levensonderhoud kunnen voorzien is een levensdoel geworden. Ik kan nu zeggen dat het (over-) leven in de natuur op veel punten anders was dan ik me dat ooit voorstelde. Het is minder romantisch dan veel mensen denken maar de beloningen die je krijgt voor je inspanningen zijn nergens anders mee te vergelijken.

 

Enkele relevante cursussen en opleidingen:

- Hike & Survival Instructor

- Canadian Woodstravel and Survival Instructor

- IGA Certificate (Interpretive Guide Association)


cswi_badge_120  hike__survival_badge_120

Thijmen Aalbrecht

Wilderness Guide 

Als kind was ik altijd in het bos te vinden. Hutten bouwen, vuurtjes steken enzovoort. Toen ik een jaar of 13 was kreeg ik voor het eerst een survivalhandboek onder ogen. Ik was gelijk verkocht en dat was het begin van een eindeloos enthousiasme voor alles wat met de natuur te maken heeft en hoe je met die natuur in leven kunt blijven. Ik volgde cursussen op het gebied van bushcraft en survival en ben altijd bezig om meer in de natuur te doen met steeds minder moderne materialen. Ik heb ervaren dat ik me hierdoor steeds meer thuis ben gaan voelen in de natuur en verwonder me iedere keer weer over haar onuitputtelijke bron van leven.

 

Enkele relevante cursussen en opleidingen:

- PAWGI Certified Wilderness Guide

- PAWGI Bear Safety Specialization

- Wilderness First Responder

- Sport en Bewegen Niveau 4                   

logowmibw_transparant_120